DROB DE LEGUME
Uşor, sănătos, rapid şi nu în ultimul rând … delicios – sunt cuvintele care caracterizează acest preparat.
Am descoperit această reţetă cu vreun an în urmă. Atunci am urmat-o cu exactitate, dar nu prea am fost mulţumită de rezultat. Prea mult mărar, prea mult pătrunjel, ciuperci de la conservă. Nuuuu, nu a fost bun deloc! Asa că, am refăcut reţeta după gustul meu şi toată familia a fost încântată de cum a ieşit.
Ingrediente:
- 2 vinete mari sau trei mai mici, după cum am folosit şi eu,
- 300 gr. ciuperci proaspete Champignon,
- 1 dovlecel,
- 1 legatura mărar,
- 1 legătură pătrunjel,
- 4 fire ceapă verde,
- 4 fire usturoi,
- 6 linguri gris,
- 5 oua,
- 2 linguriţe ulei de masline,
- sare şi piper după gust.
Pentru început punem 2 litri apă cu un praf de sare la fiert. Apoi spălăm legumele şi tăiem totul cubuleţe. Vinetele cuburi mari, iar dovlecelul si ciupercile, mărunţel, cam cât un bob de porumb.
Cand apa a dat în clocot opărim vinetele, apoi le lăsăm într-o sită la scurs. Cand s-au răcit cumplet le stoarcem bine, bine până eliminăm toată apa.
Într-un bol amestecăm toate legumele şi verdeaţa tocate mărunt cu 4 din cele 5 ouă, grişul, sare şi piper.
Eu am folosit o formă de silicon şi nu a fost necesar s-o ung, însă dacă nu aveţi de silicon nu uitaţi s-o ungeti cu ulei de măsline şi s-o tapetaţi cu puţin griş.
Apoi puneţi toată compoziţia în tavă, turnaţi la suprafaţă oul bătut şi apoi stropiţi cu puţin ulei de măsline.
Introduceţi tava în cuptorul încins şi coaceţi la foc mediu aproximativ 40 minute.
Simplu şi bun, vă garantez! Lucian deja mă bate la cap să mai fac iarăşi acest drob delicios!
Enjoy!
cred ca drobul asta e f bun dar ciuprcile si dovlecelul se oparesc si ele?
Este foarte bun! Se oparesc doar vinetele! 🙂
vinetele se curata se coaja ?
Buna Daniela,
Eu nu am curatat vinetele de coaja! Dar nu cred ca are mare importanta daca le cureti su nu! Asa ca, daca tu vrei vinetele fara coaja, poti renunta fara probleme la ea!
Daca faci reteta mea, astept cu nerabdre impresii!! 🙂