RSS Feed
Posted on

Cherry Clafoutis

pic1

             Cu nostalgie privesc in trecut, la zilele de inceput de vara, cand ma cocotam in cires si nu coboram de acolo, decat cu burta plina. Nu ma interesa nici ca nu erau spalate, nici ca ar putea avea viermi. Pur si simplu, ma infruptam pana nu mai puteam! M-au navalit aceste amintiri, zarind tarabele pline de cirese rosii si ademenitoare. Desigur, nu am rezistat tentatiei! Am cumparat vreo doua kg. si dupa ce mi-am potolit pofta cu un castron plin ochi, m-am gandit sa incerc si un desert la care ravneam de mult – clafoutis cu cirese. Excelent a fost!

pic2

         pic3

pic4

 Ingrediente:

  1. – 350 gr. cirese cantarite dupa ce le-am scos samburii,
  2. – 1 cub unt,
  3. – 150 gr. zahar (eu am folosit brun),
  4. – 70 gr. faina de migdale (se poate folosi numai amidon alimentar sau numai faina de grau),
  5. – 30 gr. amidon alimentar,
  6. – 1 lingurita extract de vanilie,
  7. – 200 ml. lapte,
  8. – 3 oua,
  9. – coaja rasa a unei jumatati de lamaie,
  10. – 1 praf sare,
  11. – 30 gr. fulgi de migdale,
  12. – 1 lingura zahar pudra.

Topim untul si sotam ciresele nu mai mult de un minut.

IMG_1582

Presaram doua linguri de zahar brun si omogenizam pentru cateva secunde, pana cand zaharul se topeste.

IMG_1583

Mixam ouale cu laptele, restul de zahar brun, praful de sare, extractul de vanilie, faina de migdale, coaja rasa de lamaie si amidonul.

Turnam aceasta compozitie peste cirese si presaram pe deasupra fulgii de migdale.

IMG_1589

Introducem tava in cuptorul incins in prealabil si coacem pentru aproximativ 20 minute. Vom observa cum desertul nostru isi mareste considerabil volumul si se va rumeni usor.

pic5

Dupa ce scoatem tava din cuptor, presaram zahar pudra si putem servi deja. Acest desert este bun fie fierbinte, servit cu inghetata/mascarpone/iaurt, fie foarte rece. Marturisec ca mie mi-a placut mult mai mult rece.

pic 5

Sper ca v-am convins sa incercati aceasta reteta! Eu una, sigur imi voi inmiresma bucataria la fiecare inceput de iunie, cu aceste desert! Este extrem de usor si de rapid de preparat, ingredientele nu sunt dintre cele mai pretentioase, iar rezultatul va fi excelent. Nu are cum sa nu iti iasa, indiferent de nivelul la care te afli intr-ale bucatariei.

pic6

Enjoy!

2 responses »

  1. Felicitari…arata bine si imi imaginez ca si gustul sau e delicios

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: