RSS Feed

Chiftelute din piept de pui

Posted on

CHIFTELUTE DIN PIEPT DE PUI

IMG_1699

Nu stiu daca voi preparati des chiftelute din piept de pui, dar pentru mine a fost prima data. Inspirată fiind de chiftelutele traditionale din porc si vita, am adaptat reteta si pentru cele din piept de pui, rezultand astfel o gustare foarte sanatoasa. Data viitoare le voi coace la cuptor sa fie si mai light! Deja le vad amestecate cu un sos de rosii cu busuioc si paste homemade. Hmmm…îmi ploua-n gura deja!!!🙂

 Ingrediente:

  1. 600 gr. piept de pui tocat,
  2. 2 catei usturoi,
  3. 1 ou,
  4. 2 felii paine inmuiate in apa,
  5. 150 gr. faina,
  6. Sare,
  7. Piper,
  8. 3 linguri chives tocat,
  9. 1 lingura marar tocat,
  10. 250 ml. ulei de floarea soarelui.

Carmangeria de unde-mi achizitionez eu carnita era aprovizionata cu o sumedenie de tipuri de carne si bineinteles, cu nelipsitul piept de pui, dezosat si fara piele. Am ales doua bucati mititele, care mi-au fost tocate in carmangerie sub privirea mea agera. Mi-e teama sa mai cumpar carne de pui, (sau de orice alta vietate) gata tocata, pentru ca am patit-o o data, cand a fost atat de fluida ca nici nu am putut da forma perisoarelor.

Asadar, amestecam carnea tocata cu cateii de usturoi pisati, oul, chives, marar, painea inmuiata-n apa, bine stoarsa si faramitata, sare si piper dupa gustul fiecaruia.

IMG_1661

Formam bilute cam de marimea unei nuci, le trecem prin faina si le rumenim in uleiul bine incins. Apoi asezam chiftelutele pe hartie absorbanta pentru a elimina excesul de ulei.

IMG_1667

IMG_1679

Simplu, nu?

IMG_1693

IMG_1703

  Pofta buna!!!!! 

About Elena

Gatitul ma relaxeaza, ma deconecteaza de toate problemele. Oricat de obosita ajung acasa dupa o zi extenuanta, de gatit tot am chef. Asa ca, m-am gandit sa impart si cu alte persoane retele mele, sa primesc sfaturi, critici, dar si aprecieri, bineinteles :-).

4 responses »

  1. imi imaginez ca au iesit f bune chifteletele! Felicitari!Eu le as fi mancat asa doar cu paine si ceva acritura dar fara sos! Si f bine faci daca data viitoare nu la prajesti ci le bagi la cuptor!Eu am facut asa si sunt f bune

    Răspunde
  2. Foarte bune! Delicioase!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: