About

Salutare!

Daca cititi acum, aici, inseamna ca doriti sa aflati mai multe despre mine. Ei bine, mă numesc Elena, locuiesc pe malul Marii Negre, sunt de profesie jurist și tot in acest domeniu activez chiar din timpul facultății, iar principala mea pasiune este gatitul.

Se spune ca pasiunile devin foarte mari, din inceputuri mici, firave. Asa am inceput sa gatesc si eu, tematoare, dupa retete clare si la obiect , dar dornica sa obtin un rezultat spectaculos. Nu mă pot lăuda că am invatat de la mama secrete ale bucătăriei,  nu pentru că nu iubea gatitul, dar pentru că avea un job foarte solicitant care-i ocupa mai tot timpul. Astfel, a trebuit sa preiau eu aceasta sarcina, care pentru mine nu a fost deloc o povara. Cred ca am inceput pe la vreo 10 ani să gătesc și nici nu va puteti imagina cum mi-a iesit prima mancare. Nu-mi amintesc cum se numea, dar stiu sigur ca era cu carne de porc si zahar ars. Da, ati citit corect – zahar ars!!!!!  Doooaaamne, a fost groaznica, nici cainele meu n-a mancat-o! Dar din greseli si din inceputuri mici, dupa cum am scris mai sus, invata omul și dupa cum vedeti, ma atrageau inca de atunci combinatiile astea traznite, ca doar in bucatarie este permis orice, important fiind gustul final.

Imi place sa-i vad pe cei dragi mie cum se infrupta cu pofta din preparatele mele si daca ma mai si lauda putin, au asigurata inca o masa cel putin la fel de gustoasa. De asemenea, va marturisec ca nu sunt genul de persoana  care se oprește la cateva feluri de mancare care i-au rasfatat papilele gustative, gatindu-le pe acelea la infinit. Ador  sa folosesc condimente noi, mirodenii noi, sa descopar cat mai multe combinatii de ingrediente, uneori inspirate din diverse carti de bucate, reviste, emisiuni culinare, alteori, pur si simplu,  dupa cum simt eu.

Poate ca aceasta inclinatie catre bucatarie are o mică legatura cu zodia mea – rac. Cititi ce lucru interesant si care ma caracterizeaza extraordinar de bine am gasit pe www.zodii.ro: “vrei sa vezi adevarata creativitate a aromelor culinare? Pune un Rac sa stea pentru o ora sau doua intr-o bucatarie bine aprovizionata si utilata. Lasa-l 15 minute sa inspecteze locul si o sa auzi  niste sunete de bucurie. Apoi doar priveste si invata cum mancarea devine opera de arta. Nativii din zodia Rac servesc mancaruri savuroase, dar nu foarte grele sau foarte picante, cu o slabiciune pentru aluaturile si foitajele care le amintesc de copilarie. Cand sunt in forma, doamnele Rac incearca retete inedite, ori migalesc lucrusoare minunate, pe care ti-e mila sa le mananci, ornate cu multa fantezie si un inegalabil simt al culorii. ”

In ceea ce priveste simtul culorii, cei din jurul meu spun ca-l stapanesc destul de bine atat in bucatarie (sotul meu rade uneori, cand sustin ca „mancarea trebuie sa fie frumoasa”, ca doar – the first bite is with the eyes) dar si intr-o alta pasiune a mea – picturile pe pereti in camere de copii. De mult, mi-am propus sa-mi creez o rubrica pe blog si pentru cea de-a 2 – a pasiune a mea, dar nu mi-am gasit niciodata timp. Am la activ 3 camere superbe, pentru 3 fetite dragalase si sper ca in curand le veti putea admira si voi.

Ideea de a-mi crea un blog, a pornit de la faptul că m-am gandit ca ar fi dragut sa impart si cu alte persoane bucuria mea de a gati. Ma bucur enorm cand primesc un comentariu fie el de lauda, de critica sau pur si simplu un sfat. Am inceput neincrezatoare, cu poze de mi-e rusine cand ma uit prin primele retete si dupa ce am vazut ca am cateva zeci de vizualizari pe zi, acum chiar sute, am realizat ca nu e o joaca, oamenii chiar imi citesc retele si sper eu, ca le si pun in practica.

Cred ca am palavragit destul si sper ca ati reusit sa ma cunoasteti macar putin!

Inchei cu un citatul meu de suflet, al lui Vasile Ghica: „Fără pasiune, nu te poți realiza nici ca cerșetor!!!

Un răspuns »

  1. Am intrat aici prin bucataras.ro 🙂
    Dragut scris dar corecteaza te rog in paragraful 2 ai mancat doua litere 🙂 … „Se spune ca pasiunile devin foarte mari, din incepuri mici, firave.” ….*inceputuri”, nu incepuri

    Răspunde
  2. Salut!

    Iti reamintim ca, in data de 30 Septembrie, ora 17:30, va avea loc la magazinul nostru din Piata 1 Mai evenimentul “Dialog cu Gust”, destinat lansarii noului magazin Peris si degustarii produselor cu acelasi brand. La acest eveniment vor participa bloggeri din domeniul culinar si un invitat special.

    Ne dorim ca in ambianta ce imbina modernitatea cu traditia de peste 50 de ani de la Romsuintest Peris S.A. sa cream o atmosfera perfecta pentru intercunoastere si pentru degustarea delicateselor Peris.
    Invitatul nostru special este domnul Dan Boerescu, recunoscut ca autor, editor, redactor-sef, director editorial, renumit oenolog, somelier, realizator de emisiuni si blogger specializat pe oeno-gastronomie. Acesta ne va incanta simturile cu preparate speciale ce folosesc drept ingrediente principale produsele Peris.
    De asemenea, avem pregatita si o surpriza pentru bloggeri.

    Te asteptam cu drag!

    Răspunde
    • Buna!
      Multumesc mult pentru invitatie dar, din pacate, nu pot ajunge. Eu locuiesc in Constanta, iar evenimentul vostru este organizat in Bucuresti! Si mai grav de atat – martea, iar eu lucrez de luni pana vineri pana la ora 16:30!
      Poate va ganditi sa deschideti un magazin Peris si in Constanta 😉 ! Atunci voi veni cu mare drag!

      Răspunde

Lasă un comentariu