RSS Feed
Posted on

APERITIV DELICIOS CU SPANAC SI MASCARPONE

pic5

                 Pentru prima data am postat o reteta acum trei ani, exact pe 8 noiembrie. Cand rasfoiesc primele postari, ma minunez de poze, chiar si de unele retete… insa au farmecul lor si nu le voi sterge, tocmai pentru a-mi si a va aminti cat am evoluat!

                Categoric, blogul meu merita un tort de ziua lui, dar cum nu sunt (inca) o experta in torturi, o sa va scriu despre un aperitiv care, deopotriva arata foarte bine si este si foarte gustos.

Ingrediente:

Blat:

  1. – 6 oua,
  2. – 6 linguri spanac oparit si tocat foarte marunt,
  3. – 6 linguri de faina,
  4. – 6 linguri de ulei,
  5. – 3 linguri smantana,
  6. – 1 plic praf copt,
  7. – sare si piper.

Crema:

  1. – 250 gr. mascarpone,
  2. – 100 gr. branza feta rasa cat mai fin,
  3. – 3 linguri smantana,
  4. – 1 conserva de ciuperci scurse bine de lichid si tocate marunt,
  5. – 3 fire de marar tocate marunt,
  6. – 1 plic gelatina,
  7. – sare, piper.

Intru-un bol de metal sau sticla, batem cele 6 albusuri spuma. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, dar nu prea mult, ca doar nu vrem sa facem maioneza. Incorporam in galbenusuri smantana, spanacul, faina cernuta si amestecata cu praful de copt, apoi albusurile spuma pe care le amestecam cu restul compozitiei, cu o spatula, folosind miscari ample, lejere. Vreau sa spun ca nu trebuie sa bruscam spuma de albusuri, pentru ca ne vor raspunde cu aceeasi moneda, stricand toata compozitia noastra.

IMG_0480

PicMonkey Collage

Coacem blatul in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, pentru aproximativ 20 minute.

Intre timp, acordam putina atentie si umpluturii. Cand spun putina, nu exagerez, pentru ca nu trebuie facut altceva decat sa amestecam toate ingredientele mentionate mai sus, inclusiv gelatina care trebuie inmuiata in prealabil in 100 ml. apa, dupa care o incalzim la bain-marie (atentie sa nu atinga punctul de fierbere, pentru ca isi va pierde proprietatile). Lasati crema la frigider pentru 10 minute.

IMG_0493

Foaia rece se taie in trei foi egale, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos.

IMG_0495

Ungem prima foaie cu un strat gros de crema, asezam urmatoarea foaie, iar un strat de crema si la final, ultima foaie.

PicMonkey Collage1

Presam usor cu mainile si dam la rece pentru cateva ore bune pentru a se lega.

pic6

Eu am lasat la rece pana a doua zi, cand am taiat marginile, iar restul a fost taiat in bucati de diferite dimensiuni, pentru a fi pe placul tuturor invitatilor. Pentru gustul, meu au fost perfecte cele taiate cu o grosime de maxim doua degete, in care am infipt un betisor colorat. In acest mod au fost foarte usor de servit.

pic2

pic4

pic3

pic1

Enjoy!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: