Posted on

DESERT LA PAHAR

                 Avand in vedere ca azi este Sfantul Ion, iar atat tatal meu, cat si tatal lui Lucian se numesc Ion, inchinam in cinstea lor cate un pahar delicios, (amandoi fiind mari amatori de dulciuri) creat in cel mai scurt timp posibil.

                Ingrediente:

  1. – 150 gr. zmeura congelata,
  2. – 1 plic budinca de vanilie,
  3. – 4 linguri zahar tos alb,
  4. – 2 linguri zahar brun (il puteti inlocui tot cu zahar alb),
  5. – 500 ml. lapte,
  6. – 1 lingurita esenta de vanilie,
  7. – 4-5 piscoturi,
  8. – 100 ml. apa.

                   In primul rand se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, iar spre sfarsit adaugam esenta de vanilie, pentru un plus de aroma.

                 Apoi, punem fructele congelate intr-o cratita pe aragaz, impreuna cu apa si zaharul brun. Amestecam cu o lingura de lemn, lasand pe foc aproximativ 10 minute, pana se decongeleaza zmeura, iar siropul s-a ingrosat.

                In doua pahare asezam piscoturi rupte, stropim cu sirop si asezam  putina zmeara, apoi cateva linguri de budinca si iarasi piscoturi, sirop, zmeura, budinca, iar deasupra am pus doar putin sirop si o singura zmeura  decongelata la temperatura camerei.

                Ar fi trebuit sa le lasam sa se raceasca foarte bine, dar cu doi pofticiosi in casa este cam dificil, asa ca le-am servit caldute.

  

                    

Enjoy!

 

Lasă un comentariu