RSS Feed
Posted on

HUMMUS SI FRIGARUI DE MIEL

                     IMG_9265m

              Ideea acestei combinatii a pornit de la o reteta a Nigellei Lawson, pe care o puteti vizualiza aici . Desigur ca nu am urmat reteta ei pas cu pas! Nu ca nu ar fi fost perfecta, insa, in cele mai multe cazuri, incerc sa adaptez retetele  preferintelor familiei mele. De exemplu, am ales sa frig carnea de miel si nu s-o prajesc!!

                     Si-acum sa va povestesc cum am pregatit o cina delicioasa pentru 2 persoane.

Ingrediente:

Pentru 4 frigarui:

  1. – 250 gr. pulpa de miel,
  2. – zeama unei jumatati de lamaie,
  3. – 3 linguri ulei de masline,
  4. – 1/2 lingurita chimion proaspat macinat,
  5. – 1/2 piper negru proaspat macinat,
  6. – sare,
  7. – 1 ardei kapia.

Pentru hummus:

  1. – 2 conserve de naut (inainte de utilizare, scurgem seama din conserva),
  2. – 1 lingurita de tahini (puteti adauga mai mult, dupa propriul gust; eu am folosit atat de putin, pentru ca Lucian nu este an fan al susanului),
  3. – 3 linguri de zeama de lamaie,
  4. – 2 linguri iaurt gras,
  5. – 1/2 lingurita chimion proaspat macinat,
  6. – 1/2 lingurita curcuma,
  7. – 2 – 3 linguri ulei de masline,
  8. – 2 catei de usturoi,
  9. – sare,
  10. – 2 linguri semnite de pin.

Cu o seara inainte, am dezosat pulpa de miel, mi-am cantarit 250 de gr. de carne, pe care am taiat-o cubulete si am pus-o la marinat în uleiul de masline, zeama de lamaie, chimion, piper si sare. In aceste mirodenii s-a scaldat carnita mea pana a doua zi, cand m-am intors de la birou, infometata si nerabdatoare sa incerc un nou preparat. Ma refer la frigaruile de miel, pentru ca in ceea ce priveste hummusul, recunosc ca mai tot timpul am in camara cateva conserve de naut, pe care le transform in papa bun si delicios.

IMG_9235m

Asadar, pentru prepararea frigaruilor, incingem bine bine o tigaie grill, pe care asezam tepusele in care am infipt cuburile de carne de miel alternand cu ardei kapia, taiat de semenea, in patratele. Rumenim bine frigaruile pe toate partile, dupa care continuam cu hummusul. L-am lasat la urma, pentru ca este atat de putin de munca la el, incat frigaruile vor fi tocmai bune de savurat.

IMG_9259

Intr-un robot de bucatarie aruncam toate ingredientele enumerate mai sus, cu exceptia seminteler de pin, pe care le rumenim usor intr-o tigaie fara grasime. Mixam cu putere, pana ingredientele noastre se omogenizeaza, rezultand astfel, hummusul.

PicMonkey Collage

Am asezat pe un platou frigaruile de miel și hummusul. Am stropit cu ulei de masline si am presarat semnite de pin usor rumenite, iar apoi  am servit cu mare pofta!

IMG_9279m

Happy Cooking!!!

              

One response »

  1. Buna ziua, Elena!

    Avem placerea de a te invita in data de 30 septembrie, ora 17:30, la evenimentul “Dialog cu Gust” destinat degustarii produselor marca Peris. Evenimentul va avea lor la noul magazinul Peris din Piata 1 Mai, Strada Clucerului numarul 2.
    Dorim sa te cunoastem si sa ne cunosti, sa conversam si nu in ultimul rand, sa degustam delicioasele produse Peris.
    Evenimentul va fi gazduit in noua locatie a magazinului Peris, un cadru inedit, in care se imbina traditia si modernitatea. Traditia de peste 50 de ani in cresterea unei rase autentic romanesti si designul contemporan al magazinului ofera un cadru perfect, menit dialogului si degustarii delicateselor Peris.
    Invitatul nostru, Dan Boerescu ne va incanta simturile cu un preparat special, creatie proprie.
    “Dialog cu Gust” – dincolo de a fi un eveniment destinat conversatiei si degustarii produselor Peris, doreste sa-i premieze pe cei mai creativi dintre voi. Intalnirea va fi una plina de surprize, tot ce iti putem spune este ca va fi vorba despre un premiu pe masura asteptarilor. Mai multe detalii privind concursul si premiul special vei afla la eveniment.
    Contam pe tine in data de 30 septembrie, ora 17:30! Te rugam sa ne confirmi prezenta ta la eveniment pana la data de 15 septembrie, raspunzand acestui mail.
    Iti multumim si te asteptam cu drag!

    Site: http://www.carnedeperis.ro
    Facebook: http://www.facebook.com/carnedeperis
    Contact: Georgia Covaci
    georgia.covaci@reinventconsulting.ro
    0733.054.284

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: