Posted on

SUPA –  CREMA DE ROSII CU MOZZARELA SI BUSUIOC

IMG_9300

                Siiii… uite-ma-n mijlocul verii,  cu 2 kg in plus.. 😦 . Tocmai eu, cea care imi propusem prin mai ca trebuie neaparat sa slabesc vreo 3-4 kg, ca doar vine vara, asa ca urmeaza plaja si balaceala din plin. Dar cum sa slabesc, cand in concediul care din pacate s-a terminat, al meu sot, Lucian, m-a plimbat numai la restaurante „all you can eat”, piete mari cu street food, in special carnati afumati si rumenti pe gratar, ciolane imense de porc rotisate. Ba chiar, in Praga, nu am rezistat tentatiei de a cumpara o specialitate de-a lor.. nu stiu sa va zic cum se numeste, dar continea: cartofi, varza acra si afumatura, totul tras la tigaie… O nebunie!!! Iar in Viena, am incercat mancarea de la restarurantul Centimeter, adica mancare la metru, bere la metru. Ideea noastra a fost sa degustam renumitul snitel vienez. Insa, chelnerita ne-a ademenit cu un meniu pentru patru persoane, care cuprinde mai multe specialitati. Mare ne-a fost uimirea cand ne-a adus pe masa, o sabie in care erau infipte vreo 6 snitele, cam tot atatea felii de muschi de porc la gratar, iar dedesubt o tavita cu aripioare de pui crocante, chilli con carne, cartofi prajiti, plus un metru de bere, adica vreo 8 pahare de sortimente diferite. Bineinteles ca n-am putut manca nici jumatate din ce a fost pe masa… dar oaspetii nostri erau pregatiti cu folie de impachetat, asa ca a doua zi a urmat un pranz la fel de copios.

           Sigur va intrebati, daca ati avut rabdarea sa cititi tot, (ce-i drept, ma cam ia valul cand vorbesc despre mancare; si pe cuvant de onoare ca n-am amintit nici macar de un sfert din bunatatile degustate) ce legatura au toate astea cu supa mea de rosii. Ei bine, odata intoarsa acasa, mi-am luat inima in dinti si m-am urcat pe cantar. Rezultatul m-a determinat sa ma intorc la mancarea mea sanatoasa. Nu stiu cat voi rezista in ritmul acesta, dar cel putin, inceputul este promitator si consta in aceasta delicioasa si super sanatoasa, supa.

 Ingrediente:

– 900 ml. supa de pui (pentru ca am fost intrebata in ce consta supa de pui, mai fac o scurta paranteza: supa de pui consta in apa in care am fiert bucati de pui/gaina de tara si apoi strecurata),

– 1,1 kg rosii bine coapte,

– 2 morcovi,

– 2 cartofi medii,

– 1 ceapa,

– 1 bucata mica telina,

– 3 catei usturoi,

– 1 ardei kapia,

– 1 mana de busuioc verde,

– mozzarela.

Curatam si spalam bine legumele. Le taiem in jumatati sau chiar sferturi si le fierbem cu un praf de sare in supa de pui. Verificam daca sunt fierte intepand cu o furculita morcovul sau radacina de telina, pentru ca ele fierb cel mai greu.

IMG_9243

Cand acestea sunt fierte, scurgem zeama, adaugam busuiocul verde si pasam pana supa se transforma intr-o crema fina. In functie de consistenta pe care dorim sa i-o dam, mai adaugam sau nu lichid si asezonam cu sare dupa gust.

PicMonkey Collage

Asezam in bol supa fierbinte si adaugam in mijloc cateva fasii de mozzarela. Nu va obositi sa taiati mozzarela, ci pur si simplu rupeti cateva bucatele si aruncati-le in supa.

IMG_9297

Se vor topi si se vor contopi cu aroma busuiocului si a rosiilor, rezultand astfel, o minunata supa. Hai sa-i spunem o supa „Caprese”, pornind de la salata cu acelasi nume si aceleasi arome predominante.

Sper ca v-a placut reteta mea, rapida, sanatoasa si nu in ultimul rand … delicioaasa!!!! 😉

IMG_9319

Enjoy!!!

Un răspuns »

  1. Ce poftă mi-ai făcut! Tocmai am terminat de halit două farfurii 🙂 N-am pus ardei și mozzarella, dar în schimb am pus mai multe roșii iar deasupra am ras brânză Trapist; foarte bună a ieșit. Mulțumim pentru rețetă!

    Răspunde
    • Ma bucur tare mult ca ti-a placut reteta, Mihai! Eu am descoperit supa intr-un restaurant din Constanta si mi-a placut atat de mult, incat am incercat sa o reproduc, mai ales ca restaurantul cu pricina a intrat in faliment! Am fost si noi fff incantati de rezultat! ☺

      Răspunde

Lasă un comentariu