RSS Feed
Posted on

TAGLIATELLE CU SEMINTE DE PIN SI COAJA DE LAMAIE

IMG_8741

           Provocata fiind de concurs culinar ce avea ca tema pastele, am apelat la bucatarul italian al familiei, respectiv mami, pentru o reteta demna de a participa la un astfel de concurs. Din multitudinea de retete, am ales-o pe aceasta. Nu s-a situat printre cele castigatoare, insa eu si Lucian am fost cuceriti de finetea, aroma racoritoare, dar discreta a cojii de lamaie ce se imbina perfect semintele de pin usor crocante. Nota finala fiind data de textura fin granulata si gustul intens al branzei pecorino. Lucian, criticul meu number one, a dat nota 10 acestei retete.

Ingrediente pentru doua portii:

  1. – 200 gr. tagliatelle,
  2. – coaja unei  lamai,
  3. – 25 gr. seminte de pin,
  4. – 200 ml. smantana pentru gatit,
  5. –  100 gr. pecorino romano (50 gr. pentru a adauga in sos, iar restul pentru a presara peste paste)
  6. – sare,
  7. – piper rosu proaspat macinat.

IMG_8708

Se fierb pastele in 2 litri de apa cu un praf de sare, mai putin cu 2 minute decat timpul indicat pe ambalaj.

Intr-o tigaie rumenim semintele de pin.

IMG_8710

Cand acestea s-au bronzat usor, punem deoparte cateva pentru a decora la final, iar peste restul  turnam smantana de gatit, coaja de lamaie rasa fin, jumatate din cantitatea de pecorino si pastele al dente. Amestecam  si lasam sa clocoteasca usor pana cand sosul capata consistenta. Daca sosul se leaga prea repede puteti adauga cateva linguri de apa in care au fiert pastele.

Asezam pastele in doua farfurii si presaram peste fiecare seminte de pin, piper rosu si pecorino.

Enjoy!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: