RSS Feed
Posted on

TORT CU SPUMA DE FRUCTE DE PADURE

                      imgvxds

              In seara asta, chiar imi lipseste inspiratia! Stau cu laptopul pe picioare de ceva timp si zau, daca stiu cu ce sa incep! Pot ghici ce mi-ati zice: cu inceputul.

Pai, daca asa sta treaba, ar trebui sa va povestesc cum am ajuns sa gatesc acest tort super delicios!

Am descoperit acum cateva zile, noua provocare lansata de GoodFood. Si anume un concurs pentru cei care detin un blog culinar la care poti participa gatind orice tort de pe site-ul GoodFood.

Zis si facut! Am analizat cateva torturi, dar unul singur m-a cucerit, mai ales ca deja imi formasem ideea de a prepara un desert dulce-acrisor, usor de gatit, dar si aspectuos. Asadar, tortul castigator este acesta, cu mici modificari aduse de mine.

Ingrediente:

PENTRU BLAT

  1. 100 gr. de unt moale,
  2. 100 gr. de zahar,
  3. 100 gr. de faina,
  4. 1 lingurita praf de copt,
  5. 1 lingurita extract de vanilie
  6. 2 ouă.

PENTRU SPUMĂ 

  1. 500 gr. fructe de padure (eu am folosit congelate; nu cred ca are mare importanta daca sunt sau nu proaspete, pentru ca oricum sfarsesc tot sub forma de piure),
  2. 2 linguri zahar brun,
  3. 2 plicuri de gelatina,
  4. 3 albusuri,
  5. 170 gr. de zahar alb,
  6. 300 gr. smantana grasa.

Incepem cu prepararea blatului. Astfel, mixam untul aflat la temperatura camerei, cu zaharul, extractul de vanilie, adaugand pe rand si cele doua oua. Continuam mixarea incorporand treptat faina amestecata cu praful de copt.

Coacem blatul intr-o tava cu peretii detasabili (eu am folosit una cu diametrul 28 cm.), tapetata cu hartie de copt. In aproximativ 20 de minute blatul a fost gata! Insa, nu l-am scos din cuptor pana n-a trecut testul scobitorii.

Pentru spuma, fierbem pentru 5 minute, la foc mic, fructele de padure cu zaharul brun. Le pasam cu ajutorul unui blender si le trecem prin sita, pentru a separa piureul de samburi.

PicMonkey Collage

Inmuiem gelatina timp de 10 minute in 200 ml. apa, apoi o incalzim pe baie de aburi. Aici, mare atentie!!!! Fierberea distruge proprietatile gelatinei!

Incorporam gelatina in piureul de fructe de padure.

Mixam cele 3 albusuri, adaugand trepatat 140 gr. din zaharul alb, pana obtinem o bezea lucioasa si consistenta. La fel procedam si cu smantana – o  mixam cu 30 de gr. de zahar pana se transforma in frisca.

Incorporam in bezea piureul, apoi frisca, ajutandu-ne de o spatula de silicon.

PicMonkey Collage1

Taiem blatul in doua, pe orizontala si asezam o foaie in tava in care l-am copt (spalata si uscata), in care am asezat in prealabil, folie alimentara. Peste primul blat turnam toata spuma de fructe, apoi asezam cel de-al doilea blat.

PicMonkey Collage2

Introducem tava in frigider pentru aproximativ 1 ora si jumatate. Pentru a grabi racirea putem folosi si congelatorul, insa pentru un timp mai scurt (40 minute – 1 ora)! Astaa… pentru a nu avea surpriza de a servi un tort de inghetata😉 .

Inainte de feliere, presaram pe suprafata tortului zahar pudra!!

IMG_7864

IMG_7887

Enjoy!!!

2 responses »

  1. wwooowwww, e tort sau pepene..arata demential de delicios si savuros, vreau si euuuuu😀

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: