RSS Feed
Posted on

CHOCOLATE BANANA CAKE

IMG_7716

                 Nu trece sarbatoare fara o noua prajitura!!! Am stabilit sa fac Tiramisu, dar si o prajitura cu multa ciocolata, dupa cum a dorit Lucian. Asa ca, am dat o raita pe site-urile mele preferate, iar pe JoyofBaking.com am descoperit aceasta reteta minunata! Gustul intens de cacao si aroma fina de banane i-a cucerit iremediabil pe cei dragi… La cererea lor, m-am grabit sa postez reteta, plus ca este o prajitura demna de a fi prima reteta din 2014.

IMG_7727

             Ingrediente:

  1. – 400 gr. zahar tos alb,
  2. – 250 gr. faina,
  3. – 75 gr. cacao de buna calitate,
  4. – 3 oua (in reteta urmata erau mentionate doar 2 oua, insa cum ale mele erau mai mici, am decis sa folosesc 3)
  5. – 1 plic praf de copt,
  6. – 1 plic bicarbonat de sodiu pentru prajituri,
  7. – 1 praf de sare,
  8. – 240 ml. apa usor calduta,
  9. – 120 ml. lapte,
  10. – 120 ml.  ulei de floarea – soarelui,
  11. – 2 banane medii,
  12. – 1 lingura si jumatate extract de vanilie.

Pentru glazura:

  1. – 180 ml. smantana,
  2. – 230 gr. ciocolata (eu am folosit ciocolata Milka ce avea un continut ridicat de cacao),
  3. – 15 gr. unt.

                     Se prepara pe principiul brioselor, respectiv ingredientele umede se amesteca bine, la fel si cele uscate, apoi turnam pe cele uscate peste cele umede si omogenizam. Foarte simplu, nu? Nici macar nu avem nevoie de un mixer, fiind suficienta o lingura de lemn sau o spatula de silicon.

IMG_7668

Astfel, intr-un bol am amestecat, uleiul cu apa, laptele, ouale batute, extractul de vanilie si bananele pasate. Separat, am cernut faina, cacaoa si le-am amestecat cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zaharul si praful de sare. Pe acestea din urma, le-am adaugat peste lichid si am continuat sa amestec cu spatula de silicon, pana s-au omogenizat complet.

Am turnat aluatul moale intr-o tava in care am asezat hartie de copt si am introdus-o in cuptorul incins in prealabil. Am copt prajitura aproximativ 30 de minute, la foc mediu.

Cat prajitura se afla in cuptor, am preparat glazura. Nimic mai simplu. Am incalzit la microunde smantana, cu untul si ciocolata, pe care le-am amestecat bine cu un tel, pana cand a rezultat o sos de ciocolata lucios si consistent.

IMG_7685

Prajitura odata scoasa din cuptor, trebuie lasata la racit, apoi intindem deasupra ei frosting-ul de ciocolata.

IMG_7693

Se taie in cuburi si se serveste dimineata, la pranz si seara!!!😉

IMG_7698

IMG_7718

Enjoy! 

2 responses »

  1. daca nu s-ar numi asa nici nu mi-as da seama ca e cu banana, poate doar dupa ce as gusta, acum depinde cat de cosistenta ar fi aroma, oricum arata super delicioasa si pufoasa si gata de degustat😀

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: