RSS Feed
Posted on

CHEC IN TREI CULORI

             dsrwtrzt

               In sfarsit imi gasesc putin timp pentru a va povesti despre aceasta reteta delicioasa! Am pregatit-o cred ca prin luna iunie, iar folderul cu pozele astepta cumintel pe dektop. Probabil am amanat atat de mult postarea gandindu-ma ca pe caldurile care au fost, nimeni nu se incumeta sa aprinda cuptorul si sa coaca ceva.., orice.., oricat de delicios ar fi.. Dar cum toamna ne bate la usa, cred ca ar fi mai mult decat potrivit sa faceti un chec pe care sa-l serviti in diminetile racoroase alaturi de o cafea calda sau de o cana cu lapte.

        Ingrediente:

                 BLAT I:

  1. 5 galbenusuri,
  2. 5 linguri de zahar,
  3. 5 linguri de faina,
  4. 2 linguri ulei,
  5. 2 linguri apa,
  6. ½ plic praf de copt (la aluatul cu galbenusuri am folosit praf de copt cu sofran pentru a-i pronunta culoarea),
  7. coaja de la jumatate de lamaie.

                BLAT II:

  1.  5 albusuri,
  2. 5 linguri zahar,
  3. 5 linguri faina,
  4. 2 linguri ulei,
  5. 2 linguri apa,
  6. ½ praf de copt,
  7. 1 lingurita extract de vanilie.

1. 1 lingura cacao,

2. 2 linguri nuca macinata.

Incepem cu prepararea primului blat. Astfel, mixam galbenusurile cu zaharul pana capata consitenta unei creme, apoi incorporam in aceasta faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Continuam mixarea si adaugam treptat uleiul, apa si coaja de lamaie rasa ( nu uitati sa spalati foarte bine lamaia inainte de a-i razui coaja; asta daca nu cumparati lamaie bio).

IMG_3217

Lasam primul blat sa se odihneasca putin, ca i-o fi si lui decat l-am tot invartit in bol, iar noi nu ne odihnim deloc ci ne ocupam de Blatul II. Si aici lucrurile stau la fel de simplu. Mixam albusurile bine, bine, pana cand intoarcem bolul si compozitia nu cade, apoi continuam mixarea adaugand treptat cate o lingura de zahar, faina amestecata cu praful de copt, apa, uleiul si nu in ultimul rand, ingredientul meu preferat – extractul de vanilie. Daca nu aveti extract homemade, puteti cumpara un inlocuitor bun la pret si foarte aromat. Aveti aici un link pentru a vedea despre ce vorbesc!

Ungem  o tava de chec cu ulei, o tapetam cu faina si turnam in ea primul aluat, apoi presaram cacaua si nuca macinata.

IMG_3229

Turnam si al doilea blat, nivelam usor cu o spatula de silicon si introducem tava in cuptorul preincalzit. Lasam la foc mediu aproximativ 25 – 30 minute.

IMG_3237

Dupa ce s-a copt, lasam checul la racit, presaram zahar pudra pe deasupra, il feliem si servim!! Si bun si aspectuos, nu?

desws

Enjoy!!! 

4 responses »

  1. arat ffff bine!cred ca si gustul este pe masura!….

    Răspunde
  2. ce pufosenie, arata tare bine!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: