RSS Feed

Peste (dorada şi somon) la cuptor

Posted on

PESTE (DORADA SI SOMON) LA CUPTOR

uifg

ogdea

         Am cam lipsit in ultimul timp, desi am doua retete in asteptare, deja gatite, pozate si de mult mancate. Na, că fac si rime!!!🙂 O sa incep cu ceva pe cat de simplu de pregatit, pe atat de delicios – dorada/somon la cuptor cu busuioc, lamaie, pe pat de cartofi, rosii cherry si broccoli, totul stropit din belsug cu ulei de masline si vin alb.  Bun de te lingi pe degete, nu altceva!

             Dorada a fost pregatita pentru mine, iar somonul pentru sotul meu, pentru ca el nu este un fan al gustului dulceag al doradei. Modul de peparare a fost acelasi, doar ca in tava cu somon nu am folosit broccoli, pentru ca nu-i place absolut deloc si i-am adaugat in plus putin chilli super picant!

              Asadar, cuptorul meu a fost gazda a doua tavi, cu 2 tipuri de peste, fiecare după gustul fiecaruia. Bine ca familia nu este prea numeroasa, ca mi-ar mai fi trebuit un cuptor si cine stie ce alte specii de peste!🙂

             In ceea ce priveste ingredientele, nu pot spune ca am respectat vreo reteta anume, totul a fost pus, asaaa… la ochi. Insă, cu aproximatie am folosit, pentru fiecare tava:

  1. – 1 dorada medie/1 file de somon de aproximativ 300 gr.,
  2. – 4 cartofi noi medii,
  3. – 5 rosii cherry,
  4. – 6 buchetele mici de broccoli,
  5. – 1 felie lamaie,
  6. – 10 frunze de busuioc proaspat,
  7. – 5 catei de usturoi,
  8. – 250 ml. vin alb demisec,
  9. – 5 linguri ulei de măsline extravirgin,
  10. – 1 chilli, numai daca vreti un peste picant (după cum am scris mai sus, eu l-am adaugat numai la somon)
  11. – sare de mare şi piper proaspăt râşnit, după gust.

rftutut

Dorada mea a fost gata curatata, eviscerata, asa ca doar a trebuit doar s-o spăl bine. In interiorul ei am introdus o felie de lamaie, 4 – 5 frunze de busuioc, 2 cătei de usturoi, presati usor cu lama cutitului, pentru a-si elibera cu usurinta aroma, sare de mare si putin piper.

Picture 067

Am uns o tava yena cu ulei de masline si am asezat in ea cartofii taiati rondele, pestele, buchetelele de broccoli, rosiile cherry intregi, restul frunzelor de busuioc pe care le-am rupt in mai multe bucatele. Am stropit cu ulei de masline si vinul alb, apoi am asezonat cu sare si piper.

Picture 075

Am acoperit tăvile cu folie de aluminiu si le-am introdus pentru aproximativ 20 de minute, in cuptorul incins in prealabil. Dupa cele 20 de minute, am indepartat folia de aluminiu si am mai lasat la cuptor pana cand legumele si pestele s-au rumenit la suprafata. Am servit alaturi de un vin alb, demisec!

Sper ca v-am incantat privirile si v-am facut papilele gustative curioase!

xs

Enjoy!!

About Elena

Gatitul ma relaxeaza, ma deconecteaza de toate problemele. Oricat de obosita ajung acasa dupa o zi extenuanta, de gatit tot am chef. Asa ca, m-am gandit sa impart si cu alte persoane retele mele, sa primesc sfaturi, critici, dar si aprecieri, bineinteles :-).

2 responses »

  1. arata f bine!Imi imaginez ca si gustul a fost excelent,Felicitari!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: