RSS Feed

Paste homemade cu sos de rosii, busuioc și chifteluțe de pui

Posted on

PASTE HOMEMADE CU SOS DE ROSII, BUSUIOC ȘI CHIFTELUTE DE PUI

fgndfj

             Vă spun cu mâna pe inimă că pastele de casă sunt incomparabil mai bune față de cele din comerț! Nu ezitați sa vi le faceți singuri, pentru că nu implică mult timp și în plus evitati toti conservanții, aditivii și E-urile din produsele din comert. Chiar daca nu aveti masină de întins si tăiat aluatul, tot este foarte simplu. Porniti de la reteta de baza: 1 ou/100 gr. de faina/porție. Omogenizați si frământați aluatul până se încorporează toată făina. Apoi intindeti foaia cât mai mult, presărați făina peste ea, rulati-o si taiati tăiței cu cuțitul. Lăsați-i la uscat o jumătate de ora si apoi aruncați-i în niste apă clocotită cu un praf de sare. Puteti imbunătăți reteța adăugând in aluat, puțin șofran, curcuma, piure de spanac sau busuioc, negru de sepie. Veti fi incântați de coloritul din farfurie!

             Încă de la ultima rețetă postată vă povesteam că am o poftă nebună de paste cu sos de rosii, bucuioc și chiftelute de pui!   Ei bine, mi-am pus ideea în practică și le-am făcut, apoi le-am mâncat cu maaare poftă! Și pentu că rezultatul ne-a mulțumit pe deplin, vă povestesc si vouă rețeta mea!

            Ingrediente:

Pentru paste:

  1. – 3 ouă
  2. – 300 gr. făină (au fost prea multe pentru 2 persoane; data viitoare voi respecta reteta de bază)
  3. – 1 lingurită sare.

Pentru sos:

  1.  – 5 roșii cherry (intenția mea a fost să folosesc mai multe, dar din păcate doar atâtea mai erau în frigider)
  2. – 500 ml. suc de roșii,
  3. – 3 cătei de usturoi,
  4. – 1 chili mic, uscat,
  5. – 1 mână de busuioc proaspăt,
  6. – 1 linguriță oregano uscat,
  7. – 3 linguri ulei de măsline extravirgine.

Pentru chifteluțe:

  1. – 1 piept de pui tocat,
  2. – 1 felie de pâine înmuiată în apă și bine stoarsă,
  3. – 2 linguri pesmet,
  4. – 3 căței de usturoi,
  5. – 2 fire ceapă verde,
  6. – 3-4 fire de pătrunjel tocat,
  7. – sare și piper după gust.

Pentru servit si decor:

  1. – parmezan,
  2. – frunze de busuioc proaspăt.

 Mod de preparare:

Începem cu pregătirea chifteluțelor. Amestecăm bine toate ingredientele enumerate mai sus, formăm biluțe de dimensiunea dorită, le așezăm într-o tavă pe hârtie de copt, pe care o introducem în cuptorul încins pentru 25 – 30 minute, timp în care le mai răsucim pentru a se rumeni uniform.

Picture 109

Pasul doi – pasta. Cântărim făina, o asezăm într-un bol, iar în mijloc facem o scobitutră, presărăm sare și adăugăm cele trei ouă. Amestecăm, pentru început, ușurel cu o furculiță, apoi cu mâna frământăm bine până când s-a încorporat toată făina. Întindeți foaia și procedați cum am descris în introducere, dacă faceți pasta manual. Însă dacă aveți mașinăria asta (pe care eu o iubesc la nebunie și îi mulțumesc mamei că mi-a făcut un cadou minunat) întindeți și tăiați pasta cu ajutorul ei.

Picture 114

Picture 149

Adăugați pastele în apă clocotită și fierbeti-le între 7 și 10 minute. Cel mai bine este să le gustați si să fierbeți pastele atât cât veți considera necesar. Pentru că dacă tăițeii vor fi mai groși, este de la sine înteles că necesită un mai mare timp de fierbere.

Pasul trei: – sosul. Încingem uleiul. Adăugăm cățeii de usturoi, striviti usor cu lama cutitului, atat cât să-si poată elibera aromele în uleiul incins și ardeiul măruntit. Rumenim bine usturoiul și apoi îi aruncăm. Adaugam roșiile cherry tăiate în jumătăți sau sferturi, le rumenim câteva secunde si turnăm peste ele sucul de rosii. Fierbem la foc mic 5-6 minute sosul, după care adăugăm chifteluțele proaspăt rumenite în cuptor. Continuăm fierberea sosului încă 2-3 minute, iar la final presărăm oregano și bucuioc tocat.

Picture 174

Amestecăm bine și adăugăm pastele fierte, scoase direct din apa clocotită. Nu le scurgeti bine de apă, pentru că apa aceea cu amidon nu dăunează sosului!

hftdsw

Amestecăm iarăși, iar când pastele sunt complet acoperite de sos, oprim focul.

Pasul patru: așezăm pastele în farfurii, presărăm parmezan, decorăm cu busuioc verde și servim alături de un pahar de vin demisec!

Cam asta a fost tot! Spor la gătit vă urez!

ughjhz

zttrrdesw

Enjoy!!!

About Elena

Gatitul ma relaxeaza, ma deconecteaza de toate problemele. Oricat de obosita ajung acasa dupa o zi extenuanta, de gatit tot am chef. Asa ca, m-am gandit sa impart si cu alte persoane retele mele, sa primesc sfaturi, critici, dar si aprecieri, bineinteles :-).

4 responses »

  1. Hmmm , ce bine arata ! Ai spus ca-mi dai si mie aparatura asta de facut paste .

    Răspunde
  2. Foarte faină rețeta!🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: