RSS Feed
Posted on

PRAJITURA DULCE – ACRISOARA CU MOUSSE DE LAMAIE

Picture 038

             Desi mi-am propus ca dupa sarbatorile de iarna sa revin la healthy eating,  parca dupa atatea sarmalute, maioneze, baklavale si alte dulciuri siropoase, nu pot face o trecere atat de brusca. Asa ca am ales o reteta racoritoare din noua mea carte de bucate ce contine 200 fat – free recipes. Da, stiu, chiar am avut de unde alege!

Ingredinete:

Pentru blat:

  1. – 4 oua,
  2. – 150 gr. zahar,
  3. – 100 gr. faina,
  4. – 1 plic praf de copt,
  5. – coaja rasa a unei lamai.

Pentru mousse:

  1. – 2 oua,
  2. – 150 gr. zahar,
  3. – 60 ml. apa,
  4. – coaja rasa si sucul unei lamai,
  5. – 1 plic de gelatina granule,
  6. – 200 gr. branza proaspata de vaci.

Pentru glazura:

  1. – 300 gr. zahar pudra,
  2. – 50 ml. zeama de lamaie.

 Tapetam o tava cu diametrul 28 cm.  cu hartie de copt si aprindem cuptorul pentru a fi cald atunci cand intoducem blatul.

Picture 001

Mixam cele patru oua cu zaharul si coaja de lamaie. Cand zaharul s-a topit adaugam putin cate putin faina si praful de copt continuand mixarea la viteza minima.

Turnam aluatul rezultat in tava si o introducem in cuptorul incins pentru aproximativ 20-25 minute, pana cand s-a rumenit usor la suprafata. Pentru a fi siguri ca s-a copt puteti incerca si testul scobitorii.

PicMonkey Collage

Dupa ce blatul s-a copt il lasam sa se raceasca, timp in care preparam mousse-ul.

Astfel, mixam galbenusurile cu zaharul, coaja si sucul de lamaie pana se omogenizeaza. Adaugam branza de vaci putin cate putin si mixam pana mix-ul nostru devine cremos.

Separat mixam foarte bine cele doua albusuri, pana cand intoarcem bolul cu gura in jos si spuma nu curge. Amestecam albusurile putin cate putin cu o spatula de lemn in mix-ul de galbenusuri.

Picture 009

Incorporam in mousse gelatina inmuiata in cei 60 ml. de apa calduta, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Taiem blatul rece  in doua felii egale. Asezam una din foi in tava cu peretii detasabili, apoi adaugam mousse-ul de lamaie si asezam deasupra cea de-a doua felie de blat, iar peste aceasta din urma turnam glazura alba ce se prepara in cel mai simplu mod: amestecam zaharul pudra cu zeama de lamaie si gataaa!!

Introducem tava in frigider pentru aproximativ doua ore pentru a se intari mousse-ul.

Cam asta fost tot! In concluzie, va pot spune ca merita sa incercati acest desert simplu de preparat,  mai ales ca nu contine ingrediente greu de achizitionat, iar rezultatul va incanta cu siguranta pe cei ce adora dulciurile pufoase si racoritoare.

Picture 032

Picture 047

Daca n-aveti chef de bucatarit, poftiti o bucatica din felia mea!!🙂

Picture 064

 Enjoy!

6 responses »

  1. mhhhh…delicios!

    Răspunde
  2. urmarind pas cu pas reteta ta, a iesit o prajitura de nota 10! e delicioasa! felicitari!

    Răspunde
  3. ce deliciu superb si apetisant, sa tot mananci asa prafitura in fiecare seara, dar diferita 😀

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: