RSS Feed
Posted on

CHEC AROMAT CU BANANE

     Picture jgfrtde

          In asteptarea primei zapezi din acest an, plictisita si cu o pofta nebuna de ceva dulce, am dat search pe google in cautarea retetei potrivite. Mi-a atras atentia aceasta delicatesa minunata pe site-ul Good Food. Asa ca, m-am gandit ca ar trebui sa o incerc.  Am respectat aproape in intregime reteta originala, dar am facut insa, cateva mici modificari, in special la glazura, unde am cam dublat cantitatile.

          Ingrediente:

  1. – 175 gr. de unt topit, plus extra pentru uns,
  2. – 200 gr. de faina, amestecată cu 1 plic praf de copt,
  3. – 1 lingurita de scortisoara macinata,
  4. – 100 gr. de zahar,
  5. – 3 oua,
  6. – 3 linguri de miere,
  7. – 2 banane foarte coapte,
  8. – 100 gr. de curmale fara sâmburi, feliate fin,
  9. – 50 gr. de nuci maruntite.

Pentru glazura:

  1. – 4 linguri de miere,
  2. – 50 gr. de unt,
  3. – 50 gr. de nuci tăiate pe jumătate.

Intr-un vas mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, cele trei oua si mierea. Apoi incorporam in compozitie faina amestecata cu praful de copt si scortisoara.

page

Pasam bananele si  le încorporam si pe acestea în aluat, alaturi de nucile maruntite si curmalele feliate.

Picture 006

Turnam aluatul pufos în forma si il nivelam cu ajutorul unei linguri.

Picture 010

Introducem tava in cuptorul incins in prealabil si lasam la copt pentru aproximativ 40 – 50 de minute.

Pentru a verifica daca este bine coapta incercati testul scobitoarei, pe care cred ca-l stie oricine (pentru cine habar n-are la ce ma refer – introduceti o scobitoare in mijlocul checului, iar daca aceasta iese curata inseamna ca praji este coapta). Am avut ceva emotii la aceasta faza de preparare a prajiturii, pentru ca scobitoarea mea tot iesea murdara. Dar in aproximativ 50 de minute a fost gata, iar eu am rasuflat usurata!!

              Pentru glazura, topim untul împreuna cu mierea, la flacara mica, mica, amestecând încontinuu.  Dupa primul clocot mai lasam pe foc aproximativ 30 de secunde, dupa care adaugam nucile.

pag

Lasam la racit pâna se îngroasa, apoi turnam peste prajitura.

Picture 017

Nici n-am terminat bine de ornat, ca ne-au sunat doi buni prieteni, Alina si Sebi şi ne-au invitat la ei la masa. Asa ca, tocmai bine a picat praji meu ca si desert.

           Bineinteles ca toti s-au lins pe degete, chiar si pisica Alinei dadea tarcoale mesei, nerabdatoare sa fure o bucatica. Si dupa cum vedeti in poza de mai jos, nu s-a putut abtine pentru prea mult timp.

 Picture dser

Picture 0hhg

     Cam asta fost tot!! Ne-a placut mult, asa ca vom repeta reteta!!

Enjoy!!! 

2 responses »

  1. asa chec cu o asa aroma sa tot mananci de srabatori si nu numai, in familie si cu prietenii, foarte delicios, savuros si pufos arata😉

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: