RSS Feed
Posted on

MINI QUICHE CU SEMINTE DE PIN SI ROSII CHERRY

Exista atat de multe varietati de quiche, incat as putea gati numai aceasta tarta delicioasa timp de o luna si tot mi-ar mai ramane cateva idei nepuse in practica. Pornind de la reteta originala „Quiche Lorraine”, a carei umplutura continea doar lapte, oua si bacon afumat, bucatarii au dat frau liber imaginatiei si au imbogatit reteta clasica cu diferite ingrediente: ciuperci, spanac, somon fume, branza, rosii, ba chiar am gasit o varianta, pe un blog tare drag mie –  http://www.dulcegarii-culinare.ro,  cu somon si mamaliga. Foarte ingenios!

Desigur si varianta mea de quiche a fost delicioasa! Asa ca urmati reteta intocmai si va asigur ca veti fi foarte incantati de rezultat!

Ingrediente:

Pentru blat:

  1. –         250 gr. Faina,
  2. –         150 gr. Unt,
  3. –         2 linguri apa rece,
  4. –         1 ou,
  5. –         1 varf lingurita sare.

Pentru umplutura:

  1. –         100 gr. Cascaval Delaco Sofia,
  2. –         300 gr.  Ceva Fin Cremos Delaco – (2 cutii)/smantana,
  3. –         2 oua,
  4. –         100 gr. bacon afumat,
  5. –         2 linguri ulei de masline,
  6. –         ½ ceapa rosie mica,
  7. –         1 varf lingurita piper,
  8. –         1/2 lingurita oregano,
  9. –         ½ lingurita busuioc,
  10. –         20 gr. seminte de pin,
  11. –         12 – 16 rosii cherry.

Incepem cu pregatirea blatului. Astfel, mixam in robot, (nu este gresit nici daca amestecam ingredientele cu mana) faina, sarea si untul rece, taiat cubulete. Apoi am adaugat peste acest mix, oul si apa rece si le-am incorporat cu rapiditate, dand forma unei bile pe care am asezat-o in folie de plastic si am lasat-o sa se adihneasca in frigider pentru minim o jumatate de ora.

Taiem baconul julien si il rumenim, in 2 linguri ulei de masline. Apoi razuim cascavalul si taiem ceapa julien.

Batem bine cele doua oua si le amestecam cu 300 gr. Ceva Fin Cremos Delaco, piper, oregano si busuioc.

Intindem din aluat o foaie suficient de subtire cat sa ne ajunga sa umplem cele patru tavite de mini quiche sau o tava mare.

Decupam din aluat patru cercuri pe care le asezam in tavite. Intepam aluatul cu o furculita si apoi asezam in fiecare  cate ¼ din cascaval, bacon, ceapa si din amestecul de oua si Ceva fin Cremos Delaco/smantana.

Peste aceasta umplutura asezam 3 – 4 rosii cherry, presaram seminte de pin si introducem tavitele in cuptor incins in prealabil, lasand la copt pentru aproximativ 20 minute sau mai precis, cand sau rumenit la suprafata puteti fi siguri ca sunt coapte.

Tarta se serveste usor calda sau chiar si rece alaturi de o salata sau dupa cum va doreste inimioara.

Enjoy!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: