RSS Feed
Posted on

MUFFINS CU DOVLEAC

Daaaa, stiu ca v-au facut cu ochiul fotografiile mele si cred ca deja inghititi in sec!!!! Nu-i asa? Si pe buna dreptate, chiar a fost un desert exceptional!! Aceste pufosenii, cu aroma fina de dovleac, mi-au umplut casa de miresme, amintindu-mi de mirosul de placinta  de dovleac proaspat scoasa din cuptor! Deja am in minte cateva noi retete cu dovleac: o tarta, chiar si niste dulceata n-ar strica, sau, daca ma gandesc bine, cred c-ar merge super bine si o supa crema cu aceasta leguma. Stai! Am scris <leguma>? Paaiii… dovleacul nu-i un fruct? Asta da dilema!! Chiar nu m-am gandit niciodata la lucrul asta, asa ca am dat search pe diverse site-uri si m-am elucidat. Sau nu!! Unii il catalogheaza ca fiind fruct, altii ca leguma!!

Sunt mai incurcata decat inainte, dar cred ca voi ramane, totusi la varianta cu leguma!!

Hai sa va povestesc cum am pregatit eu in acest weekend 24 de briose delicioase!!

    Ingrediente:

  1. –         350 gr. faina,
  2. –         250 ml. lapte,
  3. –         3 oua,
  4. –         150 gr.unt,
  5. –         1/2 lingurita scortisoara,
  6. –         250 gr. piure de dovleac,
  7. –         100 gr. zahar,
  8. –         100 gr. miere,
  9. –         2 pliculete praf de copt.

In plus, m-am gandit sa le ung cu o glazura, pentru care am folosit:

  1. –         160 gr. zahar pudra,
  2. –         3 linguri apa.

Si-acum sa trecem la treaba. Spalam dovleacul. Cel folosit de mine a a vut cam 1,5 kg. L-am curat de seminte si apoi l-am feliat. Am curatat jumatate din felii de coaja si le-am introdus in cuptor (celelalte felii le-am copt presarate cu scortisoara si nuci, rezultand astfel o alta gustare sanatoasa si bineinteles – delicioasa) , acoperind tava cu folie de aluminiu. Sunt gata destul de repede. Nu pot sa va dau un timp exact, dar incercati felia intepand-o cu o furculita. Cand aceasta strapunge felia cu usurinta e clar ca dovleacul este copt. Asezam feliile intr-un bol si le pasam. Gata piureul!!!

Apoi amestecam ingredientele uscate, respectiv faina, praful de copt, zaharul si scortisoara şi separat, pe cele umede: untul la tempera camerei cu ouale, mierea, laptele si piureul de dovleac.

Incorporam ingredientele uscate in cele umede, mixand usor, la viteza minima. Asezam hartiutele de briose in tava, apoi le umplem cam trei sferturi. Introducem tava in cuptorul incins in prealabil si le lasam la copt, la foc mediu, aproximativ 30 minute. Va veti da seama cand sunt gata pentru ca se vor rumeni frumos la suprafata.

La final am pregatit cea mai simpla glazura din lume: am amestecat zaharul foooarte bine cu 3 linguri de apa.

Lasam briosele sa se raceasca si le ungerm cu glazura alba. Ah, imi ploua in gura si nu mai am nici macar una!!!

Nu-i nimic, doar sunt „BUCATAR DIN PASIUNE” si nu-mi va fi greu deloc sa mai coc o tava!!!

Enjoy!!!

4 responses »

  1. ce bine arata!mhhhh…:)

    Răspunde
  2. mmmmmmyammyyyy, pufoasa si delicioasa rau, incredibil cat de bine poate sa arate, iti face pofta instantaneu😀

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: