RSS Feed
Posted on

VINETE UMPLUTE CU CARNE DE VITA

             

              In familia noastra se manaca foarte de des vinete. Iubim in mod special salata aceea simpla, cu aroma de fum si parfumata cu putin ulei de masline si ceapa. Dar cum oricine stie sa toace cateva vinete si sa faca o salata, m-am gandit sa va dezvalui alte retete pe care noi doi le adoram.

            Dupa ce am copt vreo 30 de kg. de vinete pe care le-am congelat pentru a avea cu ce ne înfrupta in anotimpul geros, am ales vreo 2 vinete maricele din care am pregatit reteta pe care v-o prezint chiar acum, plus niste paste delicioase la cuptor cu vinete, pui, bacon si parmezan (mai multe detalii in curand pe blog).

Ingrediente pentru 2 portii:

  1. – 1 vanata mare,
  2. – 300 gr. carne tocata de vită,
  3. – 1 ardei gras rosu,
  4. – 1 ceapa potrivita,
  5. – 50 gr. parmezan,
  6. – 1 ou,
  7. – 2 linguri de iaurt,
  8. – 4-5 fire de patrunjel,
  9. – 1 rosie,
  10. – 5-6 linguri ulei de masline
  11. – sare si piper supa gust.

Pentru sos:

  1. – 200 ml. iaurt,
  2. – 2 linguri ulei de masline,
  3. – 3 catei de usturoi,
  4. – cateva frunze de patrunjel.

                Taiem vanata in doua, pe lungime si o golim de pulpa din interior, lasand peretii grosi cam de 1 cm. Saram vinetele si le lasam la scurs in timp ce pregatim umplutura.

                  Taiem cubulete mici  miezul unei jumatati de vânătă. Apoi tocam marunt ceapa si ardeiul şi le calim in patru linguri ulei de masline. Cand s-a aurit ceapa, adaugam carnea tocata, miezul vinetei, sare,  piper si lasam pe aragaz, la foc mic timp de aproximativ 10 minute.  Din cand in cand amestecam si distrugem cu o lingura de lemn cocoloasele de carne.

                  Oprim focul si lasam sa se raceasca usor. Separat batem un ou pe care il amestecam cu doua linguri de iaurt. Turnam acest amestec peste carne, impreuna cu patrunjelul tocat.

                 Umplem jumatatile de vinete cu aceasta compozitie. Presaram parmezan ras, si asezam felii de rosie, peste care mai presaram putin parmezan ras.

                 Asezam vinetele intr-o tava unsa cu ulei de masline si o introducem  in cuptorul incins. Lasam in cuptor, pentru aproximativ 30 de minute, mai exact pana sunt rumenite la suprafata.

                 Intre timp pregatim sosul racoritor de iaurt. Nimic complicat: curatam usturoiul, il pisam si il amestecam cu iaurtul, uleiul de masline si patrunjelul tocat. Simplu, nu?

               Cand vinetele sunt gata, le asezam pe farfurie si servim cu sosul de iaurt.

Pofta buna!!!! 

2 responses »

  1. mhhhh…ce bine arataaaa!vreau si eu!:))

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: