RSS Feed
Posted on

PRAJITURA CU PRUNE

           Am devorat jumatate, imediat ce-am scos-o din cuptor, asa fierbinte. Ne-am fript degetele, dar si ce daca!  A meritat! Cu greu ne-am abţinut sa oprim cele mai frumose trei prajiturele pentru a le  face poze.

         Aveam in gand un dulce de sezon cu prune, cred ca de vreo 3 saptamani, dar nu am gasit momentul potrivit să-l prepar. Insa, in week-end am fost la mami, la tara si m-am intors de acolo cu o sacosa uriasa de prune bio, din livada proprie. Asa ca, am studiat o sumedenie de bloguri, carti, reviste culinare pana cand am gasit reteta perfecta tocmai in cartea de bucate a Sandei Marin, ce-mi statea chiar sub nas, dar pe care o cam ignor. Dupa ce am testat prajitura asta sigur ii voi acorda mai multa atentie!

Ingrediente:

Blat I:

  1. – 150 gr. făină,
  2. – 100 gr. unt,
  3. – 100 gr. zahar,
  4. – 1 ou,
  5. – 1 praf de sare.

Umplutura:

  1. – 400 gr. prune cantarite dupa ce le-am spalat si le-am scos samburii,
  2. – cate un varf de lingurita de zahar tos pentru fiecare jumatate de pruna.

Blat II:

  1. – 3 linguri de faina,
  2. – 3 linguri de zahar,
  3. – 3 oua.

                Pentru primul blat, taiem untul rece cubulete, apoi il amestecam cu faina, zaharul si oul. Framantam rapid pana untul s-a topit si s-au omogenizat toate ingredientele. Formam o bila din aluat, o infasuram in folie de plastic si o lasam la frigider pentru o jumatate de ora.

                Spalam prunele si le taiem pe jumatate.

                Pentru al doilea blat, separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste, adaugam pe rand si lingurile de faina. Separat batem spuma albusurile si incorporam in acestea mixul de galbenusuri.

                 Intindem o foaie din primul blat de marimea tavii in care vrem sa coacem prajitura. O asezam in tava si asezam deasupra jumatatile de prune in care adaugam si cate putin zahar.

                 Introducem tava in cuptor pentru 15 minute, apoi turnam peste prune si blatul II. Introducem iarasi tava in cuptor si mai lasam la copt pana se rumeneste usor la suprafata.

                 Cand este gata, lasati prajitura la racit (daca aveti rabdare🙂 ), taiati-o cubulete, presarati zahar pudra si rasfatati-va papilele gustative!!!

Enjoy!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: