RSS Feed
Posted on

DOVLECEI UMPLUŢI CU BRÂNZĂ PROASPĂTĂ DE VACI

           

              Vă asigur că, deşi este vară şi temperaturile depăşesc 30 grade, merită să aprindeţi cuptorul pentru a găti aceşti dovlecei delicioşi. Eu am fost foarte încântată de ei şi i-am servit atât călduţi, cât şi reci alături de o salată.

             Ingrediente:

  1.  – 6 dovlecei potriviţi ca mărime,
  2. – 300 gr. brânză proaspătă de vaci,
  3. – 2 cepe albe, medii,
  4. – 3 ouă,
  5. – 50 gr. unt,
  6. – 1 lingură de pesmet,
  7. – 4 linguri ulei de măsline,
  8. – 2-3 fire mărar,
  9. – 2-3 fire pătrunjel,
  10. – sare şi piper după gust.

          Se curăţă dovleceii de coajă, încercând a nu intra prea adânc în pulpa dovlecelului, apoi îi tăiem în două pe lungime şi îi golim de miez. Sărăm fiecare dovlecel şi îi lăsăm la scurs.

          Punem uleiul la încins şi călim uşor în el ceapa tocată marunt, apoi adăugăm şi miezul dovlecelului tăiat cubuleţe. Lăsăm totul la foc mic până se evaporă zeama ce se lasă din dovlecei. Spre final presărăm şi lingura de pesmet. Amestecăm bine, apoi oprim focul şi lăsăm la răcit.

         Într-un bol batem cele trei ouă, adaugăm brânza proaspătă şi omogenizăm totul.  Când prima compoziţie s-a răcit o unim cu cea de-a doua şi adăugăm în plus verdeaţa tocată mărunt, sare şi piper.

        Umplem dovleceii cu această compoziţie, îi aşezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, adăugăm deasupra fiecărui dovlecel un cubuleţ mic de unt  şi îi introducem în cuptorul încins în prealabil.

         Îi lăsăm la cuptor până când dovleceii s-au înmuiat şi s-au rumenit uşor deasupra.

            Acum, că tot am reuşit să vă fac poftă, mă duc repejor să mai înfulec unul că mă aşteaptă tare graţioşi în frigider.

 Poftă bună!!!

2 responses »

  1. arata f bine!o sa incerc si eu reteta:)!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: