RSS Feed
Posted on

PATE DE MASLINE SI TON

         Daca doriti sa aduceti o nota de noutate micului dejun, incercati aceasta reteta rapida, sanatoasa si nu in ultimul rand foarte gustoasa.

 Ingrediente:

  1. – 160 gr. masline negre fara samburi,
  2. – 80 de gr. ton conservat in ulei sau suc propriu (eu am avut conservat in ulei de masline, dar nu are importanta pentru ca oricum folosim doar tonul scurs bine)
  3. – 4 fileuri ansoa,
  4. – 1 catel usturoi,
  5. – 2 linguri capere,
  6. – 4 linguri ulei de masline.

             

Pentru inceput cantarim maslinele si le gustam ca nu cumva sa fie prea sarate. Daca totusi sunt, le tinem la desarat o ora, in apa rece cu o lingura de zeama de lamaie. Insa, ideal ar fi sa cumparam masline fara samburi dietetice care nu au deloc sare.

         Apoi scurgem foarte bine tonul de ulei, curatam catelul de usturoi si verificam cu mare atentie fileurile de ansoa pentru a elimina orice osisor care ne-ar putea cauza neplaceri in timpul servirii.

         Adaugam toate ingredientele, mai putin uleiul de masline, in robotul de bucatarie si incepem mixarea la viteza mica, marind-o treptat.

        Cand ingredientele noastre au capatat consistenta unei paste, adaugam pe rand cele patru linguri de ulei de masline, mixand dupa fiecare.

        Asezam pateul intr-un bol si servim la micul dejun sau oricand avem pofta.

        Intrucat pateul meu a fost putin sarat, l-am servit alaturi de  mozzarela si rosie.

Desi nu arata extraordinar va asigur ca gustul a fost excelent!!!

Enjoy!!! 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: