RSS Feed
Posted on

FALAFEL (CHIFTELE DE NAUT)

         

O jumatate de punga de naut astepta de cateva luni in dulap. Dar am pastrat-o special pentru post. Din prima jumatate am facut un hummus pe care nu l-am postat pentru ca am ratacit pozele. Dar voi reveni cat mai curand cu reteta.

Asadar, aceste chiftelute sunt ideale pentru zilele de post si nu numai. Sunt atat de bune incat le-as manca cu mare pofta oricand!

Ingrediente:

  1. – 250 gr. naut,
  2. – 1 ceapa rosie medie,
  3. – 3-4 catei de usturoi,
  4. – 1/2 lingurita nucsoara,
  5. – 1/2 lingurita coriandru (eu am avut boabe si le-am strivit in mojar)
  6. – 1 lingurita boia iute,
  7. – 1 lingurita turmeric sau curcuma (multumesc nasa, te astept cu noi condimente din Franta🙂 ),
  8. – 1/2 legatura patrunjel,
  9. – 1/2 cana faina,
  10. – 250 ml. ulei de masline,
  11. – sare dupa gust.

Preparare:

In primul rand trebuie sa lasam nautul la inmuiat 24 ore in apa. Nu necesita fierbere, pentru ca in 24 de ore se inmoaie suficient de mult.

Dupa expirarea timpului il maruntim in robotul de bucatarie. Eu l-am pasat si cu blander-ul pentru ai da o mai mare finete.

Am adaugat peste el ceapa si patrunjelul tocate cat mai marunt, usturoiul pisat si toate condimentele: coriandru, boia, turmeric, nucsoara si sare.

Am omogenizat bine toate ingredientele si am format mici chiftelute unele mai plate, altele mai rotunde pe care le-am trecut prin faina.

Apoi am incins bine uleiul si am rumenit chiftelutele bine pe ambele parti.

Cand s-au bronzat suficient le-am scos pe hartie absorbanta pentru a elimina excesul de ulei.

Au fost delicioase servite in lipie, cu felii de rosie, salata verde si ardei iute.

  Sper ca v-am facut pofta!!!

Enjoy!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: