RSS Feed
Posted on

POLPETTONE CU GARNITURA DE CIUPERCI SOTE

                De fiecare data cand raman in pana de idei si nu mai stiu ce sa gatesc ma inspir din caietul de retete al mamei. Iar de data aceasta am ales acest apetisant Polpettone. Il gustasem deja preparat de ea la cununia mea civila, fiind apreciat de toti invitatii.

               Desi exista mai multe variante, cu diverse umpluturi, cum ar fi prosciuto crudo, cascaval, spanac, de data aceasta am ales sa raman fidela variantei clasice.

Ingrediente:

  1. – 1/2 kg carne tocata amestec porc si vita,
  2. – 50 gr. parmezan ras,
  3. – 1 ou,
  4. – 1/2 lingurita nucsoara,
  5. – 3 felii de paine,
  6. – 3 linguri de pesmet,
  7. – 2 – 3 catei de usturoi,
  8. – 200 ml. vin alb demisec,
  9. – 200 ml. apa,
  10. – 2 linguri ulei de masline,
  11. – sare si piper dupa gust.

              Carnea tocata se amesteca cu parmezanul, oul, nucsoara, feliile de paine inumuiate in apa, bine stoarse si maruntite, usturoiul pisat, 1 lingura de pesmet, sare si piper dupa gust.

               Amestecam bine ingredientele si dam forma unui baton, pe care il asezam intr-o tava. Il ungem cu ulei de masline si presaram deasupra pesmetul ramas.

             Turnam in tava apa si vinul si introducem la cuptor pentru aproximativ 40 minute, cand ar trebui sa arate cam asa:

            L-am servit alaturi de ciuperci sote, pentru care am avut nevoie de:

  1. – 500 gr. ciuperci champignon proaspete si mai mici (le-am ales mici pentru ca am dorit sa le prepar intregi)
  2. – 1 lingurita boia iute
  3. – 5 catei de usturoi,
  4. – 4 linguri ulei de masline,
  5. – 2 lingurite de oregano (eu am folosit uscat pentru ca d-asta am avut, dar in mod sigur gustul va fi de incomparabil cu oregano proaspat)
  6. – sare si piper dupa gust.

         Am spalat bine cipercile, le-am curatat si am taiat jumatate din fiecare piciorus.

         Apoi le-am asezat in tigaie impreuna cu uleiul de masline. Le-am lasat la foc mic, cu capacul pus, pentru aproximativ 10 minute. Apoi am adaugat usturoiul pisat, boia, sare, piper si oregano. Am mai lasat pe foc inca cinci minute pana a secat toata apa care se lasase din ciupercute.

        Cam asta a fost tot.

         A iesit foarte bun si in mod sigur voi reveni si cu varianta cu umplutura de prosciuto crudo si cascaval.

Pofta buna!!

Cu aceasta reteta particip la concursul Delimanochefs. Daca va place ma puteti vota aici.

4 responses »

  1. arata delicios!!!

    Răspunde
  2. cam la cate grade ai incins cuptoru?

    Răspunde
    • Alex, n-as putea spune la cate grade am incins cuptorul, pentru ca, al meu cuptor are ceva ani in spate si nu indica gradele.😉 Insa, 180 de grade ar fi tocmai bune pentru a obtine un polpettone frumos bronzat!

      Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: