RSS Feed
Posted on

VARZA MURATA LA CUPTOR CU JUMARI SI AFUMATURA

                 Inainte sa prepar ceva, ma informez citind cat mai multe retete si o adaptez pe a mea, astfel incat sa rezulte cea mai gustoasa mancare. Insa, de data asta reteta mea (combinata si cu cateva idei de la socrul meu🙂 ) mi s-a parut cea mai potrivita.

                Eu am folosit:

  1. – vasul de lut,
  2. – trei verze murate potrivite ca marime,
  3. – 1 morcov,
  4. – 1 ceapa,
  5. – 500 gr. de rasol afumat (sau orice altceva, afumat sa fie),
  6. – jumari (aici chiar nu va pot spune ce cantitate sa folositi; cred ca depinde de gustul fiecaruia),
  7. – 4 linguri de untura,
  8. – 4 linguri pasta de tomate dizolvata in 300 ml. apa calduta,
  9. – 1 legatura de marar verde,
  10. – piper dupa gust.

                In primul rand scufundam vasul de lut in apa timp de 15-20 minute, astfel porii vasului se vor umple de apa, iar in timpul utilizarii, in vas se vor crea aburi care participa la procesul de gatire. Mai multe detalii gasiti in instructiunile de utilizare a vasului.

                Apoi, scurgem bine verzele, le taiem fideluta si oparim varza timp de vreo zece minute pentru a elimina mirosul neplacut si excesul de sare.

                Taiem morcovul rondele si ceapa solzisori si le asezam alaturi de varza scursa de apa in vasul de lut. Deasupra asezam rasolul afumat, jumarile, 4 linguri de untura, piper si pasta de tomate dizolvata in apa.

                Introducem vasul acoperit in cuptorul incins in prealabil, pentru o ora. Dupa aceasta ora, scoatem capacul si mai lasam inca o ora pana ce varza se rumeneste la suprafata.

               Presaram marar tocat deasupra si servim alaturi de mamaliguta si ardei iute.

              O mancare de nota de zece, potrivita pentru o zi geroasa de iarna!!!

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: