RSS Feed
Posted on

CIORBA DE PERISOARE

               Bucataria romaneasca este foarte variata, avand multe bucate proprii, de exemplu mamaliga, care este autentic romaneasca, dar si multe altele rezultate din imbinarea cu alte culturi gastronomice. Ciorba de perisoare, se pare ca este imprumutata de la turci. Oricum, nu conteaza de unde ne-am inspirat, important este ca nu as refuza niciodata un castron de ciorba de perisoare. Insa, eu o gatesc destul de rar, pentru ca Lucian nu prea se impaca cu ciorba de perisoare si nici cu supa de galuste. Dar, pentru ca am facut perisoarele din piept de pui am reusit sa-l conving si pe el sa manance.

               Ingrediente:

  1. – 500 gr. piept de pui,
  2. – 3 linguri orez,
  3. – 1 ou,
  4. – 1 legatura de marar (de obicei folosesc leustean, dar nu am gasit proaspat, asa ca l-am inlocuit cu mararul)
  5. – 2 morcovi mici,
  6. – aproximativ 50 gr. telina,
  7. – jumatate de ardei,
  8. – 2 cepe mici, una alba, una rosie,
  9. 300 ml. suc de rosii,
  10. 500 ml. bors,
  11. – sare dupa gust,
  12. – 3-4 linguri de ulei de masline.

Punem la fiert intr-o cratita 2,5 litri de apa. Spalam zarzavatul si il taiem cubulete.

Apoi il adaugam in cei 2,5 litri de apa impreuna cu uleiul si sare dupa gust. Lasam pe foc pana legumele s-au fiert.

Intre timp tocam pieptul de piept de pui si il amestecam cu orez, ou, sare si cateva fire de marar tocat.

Formam perisoare de marimea unei nuci.

Cand legumele sunt fierte adaugam sucul de rosii, lasam sa mai dea in cateva clocote, apoi adaugam si perisoarele. Acestea vor fi fierte cand se ridica la suprafata, moment in care adaugam si borsul. Mai lasam cinci minute pe foc si ciorba-i gata. Oprim focul si presaram pe deasupra marar tocat.

Putem servi si cu smantana. Noi am preferat fara, pentru ca asa este mai usoara si mai sanatoasa.

Pofta buna!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: