RSS Feed
Posted on

TARTA DE LAMAIE CU BEZEA – LEMON MERINGUE PIE

                 Ador aroma acrisoara, puternica, fresh, racoritoare a lamaiei. Iar in combinatie cu zaharul rezulta ceva irezistibil. Din acest motiv dulciurile cu lamaie se afla printre preferatele mele.

                Ingrediente:

Blatul l-am pregatit dupa reteta mamei (ea prepara niste crostate incredibile cu blatul asta), dar cu mici modificari:

  1. – 300 gr. faina,
  2. – 125 gr. zahar,
  3. – 150 gr. unt,
  4. – 2 oua,
  5. – coaja de la o jumatate de lamaie,
  6. – un praf de sare.

Pentru crema de lamaie:

  1. – 250 ml. apa rece,
  2. – 3 galbenusuri,
  3. – 5 linguri de faina,
  4. – sucul de la 2 lamai,
  5. – coaja de la 2 lamai,
  6. – 150 gr. zahar pudra,
  7. – 50 gr. unt.

               Pentru bezea:

  1. 3 albusuri,
  2. – 200 gr. zahar pudra,
  3. – 1 lingura amidon.

Preparare:

Se amesteca faina cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, ouale si untul rece taiat cubulete. Se poate folosi un robot de bucatarie pentru o mixare mai rapida, insa eu am folosit mainile. Trebuie sa ne miscam foarte repede, pentru ca untul sa nu se incalzeasca de la temperatura mainilor noastre. Astfel ar rezulta un blat elastic si nu unul sfaramicios.

Formam o bila din aluat, o invelim in folie de plastic si o tinem in frigider minim o ora. Eu am lasat-o pana a doua zi.

Apoi intindem aluatul si il asezam in tava de tarta bine unsa cu unt, presand cu varful degetelor.

Intepam aluatul cu o furculita, apoi asezam peste el hartie de copt, adaugam orez sau fasole in tava si il pre-coacem 15 minute.

Intre timp ne ocupam de crema si bezea.

Amestecam cu un tel faina cu sucul de lamaie si adaugam acest mix intr-o craticioara in care se afla cei 250 ml. apa. Asezam craticioara pe foc foarte mic si continuam sa amestecam.

Cand crema capata consistenta unei budinci, oprim focul, adaugam zaharul pudra, coaja de lamaie si galbenusurile. Amestecam energic.

La final adaugam untul si amestecam iarasi pana cand acesta se topeste.

Crema-i gata!

Iar pentru bezea mixam pentru inceput albusurile foarte bine, apoi continuam mixarea turnand zaharul si amidonul putin cate putin.

Scoatem blatul de tarta din cuptor, eliminam hartia si orezul de deasupra si il lasam sa se raceasca.

Apoi asezam peste el crema de lamaie si bezeaua.

Dam iarasi la cuptor pana bezeaua se rumeneste usor la suprafata.

Dupa ce s-a racit foarte bine se mai lasa si la frigider aproximativ o ora. Abia apoi se serveste! Dupa cum se va vedea in imagini noi nu am avut rabdare sa o lasam atat de mult, crema de lamaie fiind putin fluida. Dar gustul a fost incredibil!!

Enjoy!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: