Posted on

SALATA DE CARTOFI CU ROSII USCATE SI BRANZA FETA

               Dupa atata desfrau culinar, m-am gandit ca ar fi bine sa revenim la greutatea de dinainte de sarbatori. Asa ca, noi am inceput cu aceasta salata. Sunt sigura ca vom mai calca stramb (mai mult eu, ca Lucian este foarte ambitios cand vine vorba de slabit), mai ales cand voi primi jumarile alea de la Fetesti, carora le voi face cunostinta cu o varza calita si mamaliguta. Yammiii!!! Abia astept!!! Dar, sa ne intoarcem la salata noastra!

Ingrediente pentru doua portii:

  1. – 5 cartofi medii ca marime,
  2. – 1/2 castravete din acela lung,
  3. – 1 ceapa mica rosie,
  4. – 10-15 masline fara samburi,
  5. – 2-3 linguri de branza feta maruntita cu furculita,
  6. – 5 felii de rosii uscate si conservate in ulei de masline,

Iar pentru dressing:

  1. – 3 linguri apa,
  2. – 3 linguri zeama de lamaie,
  3. – 6 linguri ulei de masline,
  4. – 1 lingura de mustar,
  5. – sare si piper.

     

           Incepem cu fiertul cartofilor in coaja timp de 30 minute, dupa care ii scoatem din apa fierbinte si ii lasam la racit.

            Cand au ajuns la temperatura camerei, ii curatam de coaja, ii taiem cubulete si ii asezam in doua boluri. Peste ei adaugam ceapa taiata julien, castravetii taiati rondele si apoi dressingul, pe care il preparam amestecand bine cu un tel toate cele patru ingrediente.

             Dupa dressing vine randul maslinelor, rosiilor taiate marunt  si a branzei feta.

              Asta-i tot! Efort minim, efect maxim!

             

             Incercati-o si voi ca-i tare buna!

 

 

 

Un răspuns »

  1. BRAVO,COPII,PUNETI-VA PE SLABIT!:)CA SI EU ”MUNCESC”DIN GREU LA ”TREABA”ASTA!:))
    O SA INCERC SALATA,ARATA TARE BINE!PUPICI!

    Răspunde

Lasă un răspuns către carmen Anulează răspunsul