RSS Feed
Posted on

TARTA CU URDA SI SOS DE FRUCTE DE PADURE

               Am ales acest desert racoritor si simplu de facut, neavand chef sa-mi petrec prea mult timp in bucatarie intr-o zi asa de insorita de duminica. Asa ca, mi-am rasfoit cartile de bucate si m-am oprit la aceasta tarta, mai ales ca aveam toate ingredientele, mai putin gelatina. Dar am rezolvat rapid si problema asta printr-o fuga la magazinul nostru de cartier.

             Ingrediente:

Pentru blat:

  – 120 gr. biscuiti uscati,

  – 100 gr. unt,

  – 2 linguri de cacao,

  – 1 lingura zahar pudra.

Pentru crema:

  – 300 gr. urda proaspata,

  – 120 gr. dulceata de visine (reteta era cu gem de zmeura, dar cum n-am avut am folosit dulceata facuta de soacra mea si oricum nu cred ca m-ar fi incantat prea tare samburii din gemul de zmeura),

  – 1 lingura zahar pudra,

  – 1 plic de gelatina – 10 gr.,

Pentru sos:

  – 200 gr. fructe de padure congelate,

 – 2 linguri zahar brun.

               Reteta din care m-am inspirat nu continea si acest sos, dar fara el mi s-a parut ca tarta n-are farmec. A fost detaliul care a facut diferenta.

              Si acum sa trecem la modalitatea de preparare – am pasat bine biscuitii si am adaugat peste ei cacaua, zaharul pudra si untul topit.  Am amestecat totul foarte bine si am asezat blatul intr-o tava cu pereti detasabili, intr-un strat uniform, apasand cu o lingura. Am lasat forma la frigider pana crema a fost gata.

             Pentru crema, am mixat bine cu blender-ul dulceata cu urda si zaharul. Am adaugat si gelatina topita in 100 ml. apa si incalzita usor la bain-marie.

             Apoi, am asezat aceasta crema peste blatul de biscuiti. Am lasat tarta sa se odihneasca la frigider pentru aproximativ o ora.

            In acest timp am pregatit si sosul: in primul rand am cantarit 200 gr. de fructe de padure.

           Apoi, am pus pe flacara foarte mica fructele congelate impreuna cu cele 2 linguri de zahar brun si am amestecat continuu pana ce s-a topit zaharul.

            Am  mai lasat sosul pe foc vreo 2 minute, apoi i-am dat timp sa se odihneasca pe balcon, la rece.

           A iesit un adevarat deliciu culinar. Nu ca ma laud, dar noroc ca am avut ideea cu sosul de fructe de padure. Fara el ar fi fost o tarta banala!!

            Daca nu aveti timp s-o incercati, savurati-o privind imaginile mele:

ENJOY!!!

Cu aceasta reteta particip la concursul Delimanochefs. Daca va place ma puteti vota aici.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: